WERKWIJZE

Werkwijze CreaTempel

Als creatief coach gaan we samen met jou kijken waar je hulp bij kunt gebruiken. Dit doen we door onder andere gebruik te maken van creatieve middelen, maar ook met gesprekken. Wij stemmen de begeleiding volledig af op jouw persoonlijke situatie en ga uit van jou kracht en kwaliteiten.

We gaan samen 4 fasen door en dat zijn:

1. Intake

In het eerste gesprek maken we kennis. Hierin zullen we jou (of je kind) vragen waar je graag aan wilt gaan werken. In deze intake gaan we meten creatief aan de slag. Zo krijgen we een goed beeld waar de hulp nodig is en waar we in de coaching op richten en gaan we hierover in gesprek. Je krijgt zo meteen een idee waar creatief coaching om gaat. Deze intake is vrijblijvend. Als we beiden denken dat mijn creatief coaching jouw zal helpen en een oplossing kan geven, maken we een vervolg afspraak.

2. Verkenning

Hierin gaan we verder kijken naar de vraag die er is vanuit de intake. Door creatief (oa Schilderen, tekenen, boetseren)bezig te gaan kijken we naar wat er in jouw innerlijke wereld speelt. Hier zullen we het samen over hebben. We brengen hiermee datgene wat in je zit naar buiten en gaan we er woorden aan geven. De verkenningsfase bestaat vaak uit één of twee sessies. Soms geef ik ook een huiswerkopdracht mee die als startpunt voor de volgende sessie is.

3.Verdieping

In de verdiepingsfase gaan we met behulp van creatieve middelen op zoek naar waar het gevoel, het probleem of de situatie vandaan komt en welke oorzaak of oorzaken er zijn. De inzichten die hieruit komen vergelijken we met hoe het in je dagelijks leven of dat van je kind kunnen toepassen. Huiswerkopdrachten helpen hier om de inzichten al vast proberen toe te passen in het dagelijks leven op het werk of op school. De verdiepingsfase bestaat uit twee a drie sessies.

4. Afronding

In de laatste fase van de creatieve coaching gaan we op basis van de gevonden mogelijkheden de aanpak in het dagelijks leven toepassen. Hierbij kijken we ook naar wat er voor jou werkt. De creatieve werken die in de tussentijd zijn gemaakt zullen je helpen om je eraan te herinneren waar je aan gewerkt hebt. Deze fase bestaat uit één of twee sessies. In de laatste sessie zullen we bespreken waar we aan gewerkt hebben en kijken naar de hulpvraag die we in de intake besproken hebben en of deze beantwoord is.

Wil je met mij kijken of creatieve coaching jou of jouw kind verder kan helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek.

© 2022 - CreaTempel - Alle rechten voorbehouden - Webwerk door MC4DESIGN